Menu Close

κεραμικό φίλτρο αφρού

κεραμικό φίλτρο αφρού

Το κεραμικό φίλτρο αφρού (CFF) είναι σήμερα το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο φίλτρο για τη διήθηση τήγματος αλουμινίου. Τα πλεονεκτήματά του είναι το υψηλό πορώδες, η υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος, η βολική αντικατάσταση, το χαμηλό κόστος, η ισχυρή προσαρμοστικότητα και μπορεί να φιλτράρει στερεά εγκλείσματα και να διαχωρίζει ορισμένα υγρά εγκλείσματα.

Λόγω της συγγένειας του αλουμινίου για οξυγόνο, τα οξείδια είναι τα πιο κοινά μεταξύ όλων των εγκλεισμάτων τήγματος κράματος αλουμινίου. Τα οξείδια στο τήγμα αλουμινίου έχουν διαφορετικούς τύπους και σχήματα, τα οποία εξαρτώνται από το χρόνο, τη θερμοκρασία και το πάχος της οξείδωσης. Τα οξείδια θα εμφανιστούν κατά την προεπεξεργασία, την τήξη, τον καθαρισμό, την έκχυση και τη θερμική επεξεργασία. Όσο το τήγμα αλουμινίου είναι σε επαφή με το οξυγόνο, θα σχηματιστούν εγκλείσματα οξειδίων.

Κατά τη διαδικασία τήξης και διύλισης κράματος αλουμινίου, είναι συχνά απαραίτητο να προστεθούν ροές για προστασία, σκωρίαση, απαέρωση και αφαίρεση ακαθαρσιών και βελτίωση. Η ροή θα φέρει κάποιες ακαθαρσίες.

Το εάν τα σωματίδια εγκλεισμού μπορούν να αφαιρεθούν σχετίζεται με την πιθανότητα σύγκρουσης και εξαρτάται επίσης από την ικανότητα προσρόφησης της επιφάνειας της πλάκας φίλτρου από κεραμικό αφρό σε επαφή με το τήγμα. Όσο ισχυρότερη είναι η συγγένεια του υλικού που σχηματίζει την πλάκα φίλτρου με τα σωματίδια εγκλεισμού, τόσο περισσότερα μικροσκοπικά ελαττώματα στην επιφάνεια της οπής. Όσο πιο χρήσιμη είναι η προσρόφηση και η διατήρηση των σωματιδίων εγκλεισμού.

Το κεραμικό φίλτρο αφρού χρησιμοποιείται κυρίως για τη διήθηση τήγματος αλουμινίου σε χυτήρια. Επειδή το φίλτρο έχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση και τη διάβρωση από τηγμένο αλουμίνιο, μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα εγκλείσματα, να μειώσει τα υπολειμματικά αέρια και να παρέχει στρωτή ροή. Επομένως, το φιλτραρισμένο μέταλλο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των χυτών, να μειώσει τα απόβλητα και να μειώσει τα ελαττώματα εγκλεισμού, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών.

Επί του παρόντος, το κεραμικό αφρώδες φίλτρο είναι πιο συνηθισμένο να χρησιμοποιεί PPI (οπές ανά ίντσα) για να εκφράσει το μέγεθος του μεγέθους των πόρων. Αφού το τετηγμένο αλουμίνιο περάσει μέσα από μια πλάκα κεραμικού φίλτρου αφρού 10 ppi, δεν υπάρχουν ακαθαρσίες πάνω από 6um στο φιλτραρισμένο κράμα θραυσμάτων αλουμινίου A356 και η αντοχή σε εφελκυσμό και η επιμήκυνση αυξάνονται κατά 19,2% και 116,7%, αντίστοιχα. Αυτό συμβαίνει επειδή ακαθαρσίες κάτω από τις 10 μ.μ. τείνουν να συσσωρεύονται στην πλάκα του φίλτρου, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση του φιλτραρίσματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.