Menu Close

κιβώτιο ελέγχου ροής αλουμινίου

κιβώτιο ελέγχου ροής αλουμινίου

Το κιβώτιο ελέγχου ροής αλουμινίου δεν κολλάει στο αλουμίνιο. Χρησιμοποιείται κυρίως σε συνδυασμό με μια συσκευή ελέγχου ροής, η οποία μπορεί να ελέγξει την ομοιόμορφη ροή του τηγμένου μετάλλου στη διαδικασία διαμόρφωσης χύτευσης-έλασης. Το κιβώτιο ελέγχου ροής χρησιμοποιείται μεταξύ του διαχωρισμένου ακροφυσίου του αντίστοιχου ακροφυσίου χύτευσης και της ενεργής αυλάκωσης ροής και χρησιμοποιείται για την κρυσταλλική διαμόρφωση της λωρίδας αλουμινόχαρτου στη γραμμή παραγωγής χύτευσης και έλασης.

Το κιβώτιο ελέγχου ροής αλουμινίου υιοθετεί τεχνολογία χύτευσης με τήξη πυριτίου, η οποία έχει ορισμένη αντοχή στη διάβρωση, αντικολλητικό αλουμίνιο και δεν ρυπαίνει το υγρό αλουμινίου. Το κιβώτιο ελέγχου ροής δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία χύτευσης με τήξη πυριτίου, έχει καλή απόδοση θερμομόνωσης, λεία επιφάνεια, καλή διαβρεξιμότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Επιλύει την παραδοσιακή εφάπαξ αντικατάσταση του κιβωτίου ροής ελέγχου και εξοικονομεί αποτελεσματικά το κόστος των παραδοσιακών υλικών κατά 3-4 φορές.

Το κιβώτιο κεφαλής ροής αλουμινίου έχει μια αυτόματη λειτουργία ελέγχου σταθερής ροής, η οποία αντικαθιστά τον παραδοσιακό χειροκίνητο έλεγχο ροής, μειώνει αποτελεσματικά το κόστος εργασίας και βελτιώνει τη σταθερότητα ροής του υγρού μετάλλου.

Η τεχνολογία ελέγχου στάθμης υγρού αλουμινίου είναι απαραίτητη στην τεχνολογία χύτευσης κραμάτων αλουμινίου. Ένα ασταθές επίπεδο υγρού μπορεί εύκολα να προκαλέσει ψυχρό διαχωρισμό στην επιφάνεια του πλινθώματος. Για πλάκες από κράμα με ισχυρή ευαισθησία στις εγκοπές, η ψυχρή μόνωση μπορεί να προκαλέσει απευθείας πλευρικές ρωγμές. Ως εκ τούτου, ένα σταθερό επίπεδο υγρού είναι μια σημαντική προϋπόθεση για την αποφυγή του σχηματισμού ψυχρών φραγμών. Επιπλέον, ένα σταθερό επίπεδο υγρού μπορεί επίσης να μειώσει τον σχηματισμό χονδροειδών σωματιδίων και παχύρρευστων στηλών. Όταν η ταχύτητα χύτευσης είναι σταθερή, ο ομαλός έλεγχος της στάθμης του υγρού στον κρυσταλλοποιητή σημαίνει ότι η ροή τροφοδοσίας από το ακροφύσιο στον κρυσταλλωτή είναι πολύ ομοιόμορφη, έτσι ώστε η θερμοκρασία του τήγματος στην κοιλότητα του υγρού να είναι ομοιόμορφη και η ανομοιόμορφη κρυστάλλωση μειώνεται κατά τη διαδικασία της κρυστάλλωσης. Η δημιουργία σωματιδίων μειώνει τον σχηματισμό χονδροειδών κρυστάλλων και χονδροειδών στηλών κρυστάλλων, βελτιώνοντας έτσι την εσωτερική ποιότητα της πλάκας. Η χρήση του ελέγχου στάθμης υγρού αλουμινίου επιτρέπει στην τεχνολογία ελέγχου στάθμης υγρού αλουμινίου όχι μόνο να πραγματοποιεί χύτευση χαμηλού επιπέδου, αλλά και να βελτιώνει την εγγενή ποιότητα και την ποιότητα της επιφάνειας του πλινθώματος. Προκειμένου να μετρηθεί καλύτερα η επιτόπια στάθμη νερού αλουμινίου και να διευκολυνθεί η χειροκίνητη ρύθμιση, το ύψος εγκατάστασης ελέγχου στάθμης νερού από αλουμίνιο είναι πολύ αυστηρό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.